Fotograf Nunta Pitesti – Viliana & Emil

Fotografie de Nunta in Pitesti la Restaurant Laguna

Viliana & Emil, 11.06.2017

Fotograf nunta Pitesti.

[RO] Am fotografiat un cuvânt: soartă.

Unele suflete trăiesc ghidate de liste de to do și cuvinte care impun reguli. Dar alte suflete, de copii nebuni, trag de cuvinte și le deformează. Până literele ajung să scrie pagini de sentiment. Mâinile tremură, iar emoția e scrisă și ea. Vocea tremură, dar promisiunea e rostită clar. Lacrimi obraznice de atâta răsfăț de fericire cad să pună semn pe foi albe de puritate.

Mi-am pregătit aparatul pentru fotografie documentară, ei m-au purtat printr-un scenariu de film. În teneși colorați și umbre ascunse de priviri indiscrete, într-o lume fără reguli, trăită și imaginată sub o pălărie de vise. Fără monologuri și fără scene în care să lipsească un zâmbet sincer, o atingere de grijă, de reasigurare, am alergat după umbrele lor. Ca să prind dragostea improvizată, deloc repetată, a poveștii pe care și-o spun și azi.

Fotografia de nuntă înseamnă și atmosfera, și oamenii fericiți care trăiesc bucuria cuplului. Degetele pricepute de mamă ce își fac de lucru în voalul miresei și cele delicate de copii care repetă semnul crucii. Dar asta e tot o definiție și nu am avut nevoie să mi-o reamintesc când în fiecare cadru prindeam în ochii ei reflexia florilor ridicate spre a-i conduce la următoarea destinație a zilei, iar în ai lui, jocul familiei de-a bărbieritul.

Aparatul nu are subtitrare. Dar apropierea lor nu a avut nevoie de asta. Cumva fiecare mișcare, vorbă și promisiune stau adunate, ca butonii jachetei lui, într-un rând colorat de fotografii asortate, unice și personale. Ca un Te iubesc întors de la gură la gură și de la gând la gând.

Am urmărit tradițiile prin ochi jucăuși de plușuri și ochi vii de emoție de tată, în camere cu loc destul pentru oameni dragi. Dar neîncăpătoare pentru toată conversația tăcută pe care ei au avut-o. Din momentul în care ea și-a închis ochii așteptându-l și el i-a închis sărutându-i mâna când a găsit-o, am știut că nu au avut și nu vor avea niciodată grija că se vor rătăci. Uneori, nicio hartă, nicio listă și nicio întâmplare nu te pregătesc pentru realitatea regăsirii tale în altcineva.

Ei s-au găsit, fără să își deseneze hărți spre capete de lume. Poate doar urmărind buburuze plecate să îndeplinească dorințe. Iar cununa ei de lauri spune că a învins. Și se vede în fericirea de a-i sta în brațe pe ritmuri de cuvinte de dragoste, în văzul tuturor. Laurii înseamnă victoria, dar i-a dat jos, pentru că o pălărie plină de povești valorează mai mult pentru ei, așa, cam cât un suflet pereche furat odată cu ea, dar primit apoi de bunăvoie și nesilit de nimeni și promis până la bătrânețe.

Oamenii nu se fotografiază întâmplător. Așa cum dansurile nu se dansează cu toată inima până când nu dispar tocurile, cuplurile nu se fotografiază total până când cei doi nu sunt gata să împartă povestea. Și după o petrecere cu mii de acorduri și sute de voci și zeci de brațe, ei mi-au spus, între două valuri și sub zbor de voal, că oamenii nici nu se întâlnesc întâmplător.

Uneori, ăsta e tot secretul ce poate fi spus și arătat în imagini. În rest, el se trăiește, sub fiecare apus, în orice lumină și pe orice drum, bătut sau fără hartă, în doi.

Am crezut că fotografiez un cuvânt. Dar ei mi-au spus o poveste.

Fotograf nunta Pitesti.

Sesiune foto inainte de nunta: Centrul de Cultura Bratianu, Stefanesti

Sesiune foto dupa nunta: Capul Kaliakra, Bulgaria

Restaurant: Laguna, Pitesti

Videograf: Timeless Films by Razvan Cosma

Make-up Artist: Andrea Dumitrache

Rochie de mireasa: Natalia Vasiliev

A thousand images for the same word, by AndreiDumitrache.ro

O poveste după imagini de Cătălina în cuvinte