Așteptări și idei despre fotografie, de notat în Planificator: Nunta Perfectă

Felicitări pentru curajul de a vă informa în legătură cu nunta voastră. Anul acesta sau anul viitor, chiar peste 2 ani, dacă ai ajuns aici căutând informații, înseamnă că nunta ta are șanse să fie perfectă.

O mireasă pregătită este principala candidată pentru o poveste de vis. Nu de alta, dar așa este în orice domeniu: informația este putere iar puterea care vine odată ce știi la ce să te aștepți te lasă mai relaxată, cu mai multă încredere și chef de a trăi clipa.

În acest blog vă vin în ajutor cu informații despre:

-momente cheie din relația cuplu-fotograf

-când să îl contractezi și ce să cauți

-lista fotografiilor necesare

-la ce să te aștepți de la fotograf în ziua nunții

-de ce perioada de asteptare pana primesti fotografiile de nunta  nu este una scurta

-și câteva aplicații pentru telefon, GRATUITE, care să te ajute la planificări

Planificator nuntă: înainte, în timpul și după ziua cea mare să te aștepți la…

 1. Înainte de nuntă

Ai ales data nunții și sala? Este timpul să începi să programezi prestatorii de servicii. De multe ori, la fel ca sălile, aceștia sunt contractați chiar și cu un an înainte.

Apropo, daca nu esti hotarat ce sala de nunta sa alegi, uite aici un top al acestora din Brasov.

De notat pe planificator nuntă pentru fotografie:

 • Realizează o listă de fotografi care au un stil ce ți se potrivește – vezi acest blog pentru stilul meu.

 • Soliciți oferta
 • După primirea ofertei, daca sunteti interesati sa colaboram, stabilim o întâlnire pentru a ne cunoaște. Ce discutăm:

– ce v-a determinat să mă alegeți – despre cum v-ați cunoscut, povestea voastră, de cât timp sunteți împreună (toate ca să mă ajute să vă cunosc și să mă inspire, pentru stilul foto, stilul vostru) – vă povestesc încă o dată despre stilul meu fotojurnalistic, natural (motivul principal pentru care ma aleg mirii mei, pentru ca le plac momentele surprinse natural, instantaneele) – vă explic ca nu este necesar sa faceți absolut nimic special pentru mine în ziua nunții. Fiți voi! Considerați că nu aveți fotograf la nuntă și bucurați-vă de zi.

 • Stabilim dacă doriți și altceva și ce anume. Stabilim dacă doriți fotografii de grup și când le facem (de obicei acestea au loc dupa finalizarea ceremoniei religioase, înainte de a merge la restaurant)
 • Vedeți un album de nuntă, cum arată o poveste spusa în fotografii din ziua nunții.

 • Discutăm în mare despre cum vedeți voi desfășurarea zilei.
 • Stabilim daca va doriti o sesiune foto Save the date, care vă poate da acel feeling de apropiere și ne putem apoi coordona mai bine în ziua nunții.

 

Fotografie PRE WEDDING

 • După întâlnire, în aceeași zi sau imediat următoare va trimit contractul și factura de avans
 • Cu câteva zile înainte de nuntă ne auzim pentru a-mi transmite programul final. Bineinteles, putem sa ne mai intalnim oricand la cafea sau ma puteti contacta pentru orice eventuale intrebari, insa in saptamana dinaintea nuntii este necesar sa imi transmiteti desfasuratorul zilei.
 • Facem ultimele modificări dacă este cazul (de exemplu se mai întâmplă să nu fiti siguri dacă mirelui ii ajung 30-40 min pentru îmbrăcat, sau orice alte aspecte de acest gen, iar eu va pot ajuta in acest sens din experienta mea)
 • Stabilim dacă vor avea loc momente importante în cadrul nunții care nu trebuie ratate (de exemplu dacă e ziua nașului și vreți sa ii faceti o surpriza în timpul petrecerii, sau dacă aveți invitat un cuplu de dansatori cu un moment artistic – toate acestea pentru a nu fi ratate si a le putea imortaliza)

 • Stabilim dacă sunt persoane alături de care vă doriți o anume fotografie (un unchi, o mătușă venită de departe, un prieten din liceu, etc)
 • Va ajut cu alte recomandări din domeniu dacă este nevoie: flori, muzică, prăjituri, etc.

Încerc în fiecare moment de când ne cunoaștem să vă câștig încrederea. Să puteți vedea în mine nu doar un fotograf de nuntă, ci și un amic căruia îi puteți pune diferite întrebări și care e acolo să vă ajute, cu toată dedicarea și experiența.

Tips & Tricks pe care le dau cuplurilor,de trecut pe planificator nuntă:

 • Mireasa este bine să își ia o marjă de eroare ca timp pentru make-up și hair-style, nu de putine ori se intampla ca orele stabilite initial sa fie putin decalate, dar acest lucru se intampla daca mergi la un salon unde sunt foarte multe programari in ziua respectiva, sau din cauza ca mireasa ce avea programare inaintea ta a intarziat. Deci va recomand pe cat posibil sa va chemati acasa un make-up artist si un hair-stylist. O sa fiti mai relaxate si nu mai pierdeti timp nici pe drum.
 • Va recomand să va faceti programările din timp pentru a alege cele mai bune ore disponibile (să nu fie necesar să mergeti cu noaptea în cap sau din contră, timpul rămas disponibil să fie insuficient)
 • Este recomandat ca timpul dintre biserică și restaurat să fie cât mai mic, pentru că invitații prezenți și la biserică să nu fie nevoiți să aștepte foarte mult sau să se plimbe așteptând pana la ora inceperii petrecerii
 • 1 oră jumătate este  suficient intre biserica si restaurant si vom avea timp si pentru fotografiile de grup
 • Recomand să impartiti diferite task-uri prietenilor, fraților. Fiecare să fie responsabil cu câte ceva. Astfel încat să nu stai tu ca mire în timp ce te îmbraci să răspunzi la 10 telefoane pentru a da diferite informații unchiului din alt oras care nu gaseste adresa. Sau tu ca mireasa să fii stresată că nu știi unde sunt prăjiturile pentru servit invitații, sau că trebuie să schimbi 2 locuri la mesele de la restaurant si nu mai ai timp
 • Recomand să purtati pantofii câteva zile înainte de ziua ceremoniei – acesta e sfat salvator, credeți-mă
 • Discutati despre importanta sesiunilor pre și after wedding, stabiliti dacă va doriti sau nu. De ce nu este recomandat să facem ședința foto în ziua nunții? – se murdărește rochia, pantofii de asemenea, nu sunteti suficient de relaxati, timpul este scurt, caldura este mare, ora nu este potrivita din punct de vedere al luminii naturale, etc.

Trebuie să fiți cât mai deconectați ca să vă puteți bucura de moment.

 1. La ce să te aștepți de la fotograf în ziua nunții

În ziua nunții voi încerca să vă fac să fiți cât mai relaxați, să râdem, să glumim. Poate o sa fiti stresați că întârziati la biserică. Stati linistiti, nu a rămas niciodată vreo pereche de miri necununată, iar preotul va asteapta. Chiar daca da, suna egoist, este ziua voastra si trebuie sa va bucurati de ea, o doza mica de egoism este chiar recomandata. Nu v-am spus eu asta, ok?

 

In timpul petrecerii voi căuta constant momente inedite, pe scaune, pe podea, în unghiuri inedite și pentru amintirile cele mai speciale.

 

 1. La ce să te aștepți de la fotograf după ziua nunții
 • Să fii sigur ca ma voi implica cu mare atentie pentru a edita si a va trimite acele fotografii frumoase pe care le asteptati.

De ce nu primiti fotografiile imediat dupa nunta si de ce dureaza atat?

Cred că cel mai important pas și rezultat este ca experiența finală să fie o dovadă de calitate. Și procesul să nu fie unul rapid și cantitativ.

Abia după nuntă începe, cred eu, munca pentru un fotograf profesionist.

Modalitate de lucru, ca voi să fiți liniștiți că amintirile nu se pierd:

 1. Imediat dupa nunta, fotografiile în format RAW sunt copiate în 2 locații diferite, harduri externe, pentru a avea back-up și a evita pierderea fișierelor din diferite cauze electronice care nu țin de fotograf.  
 2. Se creează câte un proiect de lucru în Lightroom pentru fiecare nuntă în parte.
 3. Apoi fiecare fotografie suferă modificări de contrast, crop, balans de alb, vignetare, burning and dodging, sharpening, noise reduction, ajustări HSL, conversion to B&W. Pentru amintiri perfecte.
 4. La finalul editării, fotografiile sunt exportate și transformate în formatul jpeg, în care sunt și predate colaboratorilor.
 5. Pentru realizarea albumului de nuntă, fotografiile sunt importate într-un alt program și începe munca pentru a crea povestea dată de colajele ce vor alcătui albumul final. Înainte de a trimite albumul la printat, vi-l trimit în format digital, pentru a va da acceptul pentru print. În caz că este necesară vreo schimbare, nu va place o anumita fotografie, putem face modificarea fără probleme
 • Să te decizi, dacă încă nu ai făcut-o, dacă vă doriți albume cu amintirile speciale. Chiar merita investitia in aceste amintiri palpabile!

Și uite o listă cu câteva fotografii pe care vom fi siguri să le surprindem. Poți adăuga și tu dacă ai alte preferințe.

BONUS: Mai jos vei găsi câteva aplicații pentru telefon recomandate de revistele de specialitate pentru mirese, ca brides.com, care să te ajute la planificări.

 • WeddingHappy – aplicație ce te ajută cu numărul de zile până la nuntă, lucrurile de care at trebui să te ocupi, listă de cheltuieli.

 • iWedPlanner – aplicație similară înc are poți face aranjamente la masă, poți ține contul confirmărilor și poți păstra datele colaboratorilor.

 • Wedding Countdown – păstrează cu stil pasul cu fiecare zi care te aduce mai aproape de nuntă. Acest app îți pune pe ecran zilele și o poți personaliza ca să arate bătăi de inimă sau pupici.

 

Sper că aceste câteva idei să vă ajute și ziua voastră specială să fie de 10, doar de 10.

Aș dori o ofertă foto!
Te-ar mai putea interesa:

Andrei Dumitrache, autorul a o mie de cadre pentru același cuvânt: VOI

0740 031 086

office@andreidumitrache.ro