Nunta în Transilvania: o idee pentru #destinationwedding

Nunta în Transilvania. Visezi la o nuntă diferit de orice alt album sau poveste? Atunci probabil că faci parte din grupul de oameni neconvenționali care au căutat cel puțin o dată #destinationwedding. 

Știi de ce este atât de atractivă ideea asta pentru cuplurile altfel? 

Vreți să știți cum puteți plănui și voi o nuntă specială, de destinație? 

Azi scriu despre cele 3 întrebări: de ce, cum, unde să facem o nuntă de destinație, în Transilvania!

#destinationwedding: Transylvania ca loc de destinație și destin

Destination wedding înseamnă o nuntă departe de casă, într-un loc ce devine casa unui destin împărțit. Fie pentru conveniența locației, fie pentru o pasiune pe care o aveți pentru natură sau pentru alte semnificații. Nunțile departe de casă sunt alese de cei care doresc ziua lor specială să fie cu adevărat o poveste. 

 

 

Astfel de nunți se fac în locații care oferă elemente speciale. Fie pentru privirile celor ce participă (peisaje), fie pentru inimile celor ce le aleg (acolo s-au cunoscut). 

Cuplurile care aleg să organizeze o nuntă de destinație sunt cele care văd lumea altfel. Și își doresc ca și povestea lor să se scrie altfel. 

Nunta în Transilvania: 5 motive pentru care să te gândești la asta

Transilvania este la fel de specială și demnă să fie aleasă ca locație de destination wedding ca Mauritius. De ce? Mai jos listez câteva motive, care nu sunt deloc subiective, deși eu sunt din Brașov. 

Efectiv, de la cuplurile care m-au ales, de la cei care au venit din țări străine ca să își trăiască începutul poveștii în Transilvania, am aflat acel DE CE. Care te-ar putea convinge și pe tine. 

 • Nunta în Transilvania e la mijloc. Și vorbim aici de conveniența amplasării acestui ținut magic. Am început cu acest aspect pentru că urmează să fotografiez cupluri în care cei doi vin din zone diferite ale României, sau din afară. Iar familiile vor celebra astfel în Brașov. De ce nu!? Poate fi un motiv la fel de bun ca oricare altul să reuniți familiile într-un loc care să se simtă ”neutru”. Și să nu supere sau să umple de griji una dintre părți. 

 • E ceva special, la fel de special poate ca paradisul exotic din Tanzania sau Mauritius, sau sălbăticia pădurilor tropicale. Și asta pentru că deși noi ne-am obișnuit cu priveliștile sau poate cu ideea că avem și mare și munte în România, nunta în Transilvania poate să arate în așa fel încât să pară nu că ai fost în altă țară, ci în alte timpuri. De la ultimele păduri virgine din Europa, la sate ce pot sta pe vederi poștale și biserici fortificate, ai toate motivele să crezi și să te simți unic. Și pozele tale să arate asta. 

 • Sunteți pasionați sau apreciați fotografiile ca singurele amintiri ce rămân mult timp după. Așa că aveți de gând să profitați de fiecare moment al poveștii voastre. Și de la un Save the date, la ziua nunții și apoi la Love/Trash the dress, sau sesiunea foto după nuntă, aveți atât de multe de spus despre povestea voastră încât astfel de imagini vă vor fi prețioase ca aerul. 

 • Visați la o zi ca în filme și de la nuntă, fugiți în luna de miere. Este foarte ușor să faci asta cu o nuntă de destinație. Mai ales în Transilvania. Unde de la tot luxul și modernismul unui restaurant poți pleca spre destinația plină de relaxare a câtorva zile în mijlocul naturii, la sat. 

 • All in, sau motivul extravagant pentru care se alege o nuntă de destinație în Transilvania, este că poți trece cu totul în imaginație. Poți face nunta tematică la care ai visat. Cu inspirație nobiliară, iar de la Dracula la Harry Potter sau alte viziuni pline de magie, le poți avea în imaginile care se vor crea și în atmosfera acelor zile. 

Care sunt top 4 lucruri la care să te gândești înainte să organizezi nunta în Transilvania:

Sunt lucruri pe care să le iei în considerare când plănuiești o nuntă de destinație. Și pe care vi le prezint tocmai din experiență și fiind alături de cupluri aici, în Transilvania. 

De luat în considerare:

 • Cum ajung invitații aici și când să ajungă – lucruri pe care va trebui să le gândești bine. 
 • Ce fel de nuntă de destinație vrei. Și aici intervine componenta de nuntă la castel, lângă lac,  la cort, sau în hambar, decide specificul și caută zona. 
 • Furnizorii de servicii sa fie disponibili la deplasări sau să fie din zonă. Pentru că nu o dată am descoperit alături de miri sau i-am condus la sesiuni foto în zone deosebite. Asta pentru că sunt fotograf de nuntă din Brașov și, la fel ar fi cazul unui wedding planner din Transilvania, care să cunoască zonele, furnizorii și să îți garanteze succesul nunții de destinație. 
 • Gândește-te cum veți face cu probele (de coafură, make up, meniu). Și câte vizite veți face în zonă și mai ales, dacă veți combina nunta cu luna de miere. În aceste cazuri, poți explora zona și poți face rezervări pentru următoarele vizite. 

Locații pentru nunta în Transilvania – top 3 idei 

Deja ai văzut câteva fotografii pe care le-am făcut nunților în Transilvania. Dar pentru că simt că această zonă are atât de mult de oferit, mai jos sunt câteva idei de locații pentru o nuntă de destinație. 

 • Centrul vechi al Brașovului, Sighișoara sau Sibiu – orașe unde ceva vechi se îmbină cu ceva nou, mereu. 

 

 

 • Nunta la castel, conac, biserica fortificată – și magia locurilor care au văzut și fac parte din istorie și pot să aducă farmec nunții tale. 

 

 

 • Nunta la hambar, lângă lac sau la cort – și cele mai spectaculoase priveliști. Da, pentru care nu te va invidia doar cercul de cunoscuți, ci pentru care ne caută toată Europa. 

 

BONUS: De toată magia asta poți avea parte și dacă nu mergi așa departe până la a organiza o nuntă în Transilvania. Poți contracta o sesiune foto înainte sau după nuntă. Iar povestea va avea un capitol mitic, într-o zonă care își merită fiecare like, love și wow pe conturile de social media. Și bineînțeles, în inimile celor care au scris aici povești de dragoste. 

Sper că lectura asta de câteva minute v-a făcut o idee despre ce vreți și cum poate arăta povestea voastră la nuntă în Transilvania. 

Aici găsești oferta mea de fotograf de nuntă în Transilvania, pentru cele 3 pachete 

Și dacă încă nu ești convinsă, vezi și citește Poveștile mele.

Curând, sper să vă regăsesc și povestea voastră printre ele. Acum știi și de ce meriți aceste clipe speciale și cum vă ajută.

Te-ar mai putea interesa:

Andrei Dumitrache, autorul a o mie de cadre pentru același cuvânt: VOI

0740 031 086

office@andreidumitrache.ro