Top locații nuntă Brașov – recomandările unui fotograf

Când te gândești la ziua nunții tale, vrei să fie specială. Și pentru asta, ai nevoie de o locație în care să aduci aproape toate lucrurile frumoase la care ai visat. De la lumini, flori, gheață, artificii, culori, și alte sute de mici detalii pe care le-ai dorit mereu, fotograful le va surprinde, iar ție îți vor face nunta de poveste.

Când spui nuntă la Brașov sau nuntă la munte, te gândești instinctiv la zăpadă, la un alb desăvârșit ca rochia de mireasă, la fulgi unici, ca dragostea voastră. E un vis frumos, o aventură care pentru câteva secunde se joacă în spatele ochilor închiși.

Și poate deveni și acest vis o realitate, fotografiată în sălbăticia și puritatea ei, dar numai ca sesiune foto după nuntă. Pentru ziua nunții tale însă, ai nevoie de scaune comode, de un ring de dans și de personal calificat ce să te ajute. Iar pentru asta, am să îți recomand, ca fotograf trecut deja prin zeci de săli de nuntă, câteva opțiuni din Brașov. Nuntă la munte, dar în săli de nuntă speciale, fiecare cu ceva element deosebit, pentru cei care doresc lucruri deosebite. Să vedem:

Restaurante Brașov

1. Săli evenimente Brașov

Kronwell Ceremonies

Prima categorie o reprezintă sălile special amenajate în hoteluri pentru astfel de evenimente. Recomandate pentru faptul că pot acomoda invitații la nuntă în camere, iar sala este la câteva minute distanță. Iar hotelul Kronwell asta oferă prin Kronwell Ceremonies.  Cu o capacitate a sălii mari pentru 550 de invitați,  dar și săli mai mici, pentru până la 100 de invitați, se remarcă prin stil, eleganță și nunți mai deosebite.

Experiența mea a adus nu numai aceste fotografii  din interior, dar și povești frumoase spuse de nunțile celor pe care i-am fotografia și alături de care am participat apoi la evenimente în acest loc.

Puncte forte: 

  • sistem audio Dynacord
  • meniu creat de un chef bucătar
  • cameră pentru miri din partea hotelului

Ce apreciază ochiul fotografului?

 • sistemul de lumini, cristalele care împodobesc spațiul generos și ecranele pe care se pot afișa fotografii

2. Săli nuntă Brașov

Belvedere events Brașov

O altă categorie, pentru alte preferințe. Adică pentru cei care preferă totul, dar cu priveliște. Așa cum spune și numele, Belvedere oferă o priveliște superbă asupra orașului și muntelui Tâmpa. Foarte aproape de centrul istoric al Brașovului și un restaurant cu renume în Brașov, va oferi serviciile de bună calitate la pachet cu experiența completă a unei nunți în Brașov.

Sloganul localului este Nunta de vis deasupra Brașovului, iar până acum nu am avut motive să mă îndoiesc că le iese de fiecare dată.

O nuntă la Belvedere va avea un cadru sofisticat și un meniu de excepție, grație premiilor primite de către restaurant și bucătarul chef (Ioan Florescu) și a tradiției în a respecta si reinventa arta culinară.

Puncte forte: 

  • camere de hotel oferite oaspeților la prețuri avantajoase
  • meniu deosebit
  • priveliște și panoramă a Brașovului pentru amintiri mereu vii

Ce apreciază ochiul fotografului?

 • ringul de dans spațios, pe care invitații se pot desfășura, priveliștea și posibilitatea de a fotografia pregătirile fără grabă, chiar la hotel.

3. Nuntă la cort Brașov

Yaz Harman, Brașov

O căutare tot mai frecventă, nunta la cort reprezintă un vis frumos, o alegere a visătorilor. Locații care sunt aproape ireale, atât din pricina felului în care albul este aproape de cel al norilor și totul este aranjat în așa fel încât cuplul să devină parte a unei povești. Ascuns în mijlocul naturii, localul este pentru cei ce vor să se simtă în largul lor, sau iubitori de natură. Este parte a rezervației naturale Lempes. Cununiile civile și religioase se pot desfășura pe marginea lacului.

Cortul de evenimente are o suprafață de cca 500 de mp, poate găzdui evenimente de la 100 de persoane până la 700-800 de persoane și este dotat cu: terasă cu zone de lounge, bar, scenă, podea de lemn, mese, scaune Chiavari, bucătărie și locuri de cazare pentru invitați. Astfel, întreaga nuntă, de la pregătiri la repetiție, ceremonii, petrecere și sesiuni foto pot avea loc aici.

Vezi cum a fost nunta la Yaz pentru Ema și Adi pe blogul meu, vezi și filmul și poate așa te voi ajuta să îți găsești locația preferată pentru nunta ta la cort.

Puncte forte: 

  • locație extrem de fotogenică și la îndemână
  • posibilitatea de a organiza nunți mai mari sau mai mici
  • intimitate și dragoste pentru natură

Ce apreciază ochiul fotografului?

 • elementele de natură, elementele de lumină care favorizează fotografierea și posibilitatea fotografierii în natură

4. Nuntă la conac

Conacul Heldsdorf

Tot nuntă în natură, tot la Brașov, dar în același timp, într-o poveste. Locațiile care oferă toate facilitățile necesare unei nunți, la un loc, sunt tot mai căutate. Iar aerul boem, cu un decor de vis și cu acces la natură, sunt  ingrediente care fac din Heldsdorf exact ceea ce se laudă: un loc de poveste. De la foișor, la stilul shabby chic și decorațiunile speciale te vor duce într-o altă lume, în ton cu personalitatea și povestea vostră.

Sala de nunta are o capacitate de 200 de persoane, iar pentru cazare există 9 camere duble. Dar nu îți face griji pentru restul invitaților, conacul se află la o distanță de maxim 20 de minute de Brașov.

Puncte forte: 

  • locație special creată pentru nunți complete
  • scenă specială pentru invitații muzicali
  • piscină pentru relaxare înainte de nuntă și locuri de joacă pentru copii

Ce apreciază ochiul fotografului?

 • decorul shabby chic, spațiul, elemente deosebite și încadrare perfectă pentru fotografii, faptul că pregătirile și sesiunile foto pot avea loc în aceeași zi
 • Inspiră-te din aceste fotografii și din frumoasa poveste a Tamarei și a lui Marius, de pe blog.

5. Nunta în aer liber sau la piscină

Domeniul Dâmbu Morii

Pentru că poate vremea de afară sau pentru că prefer și eu natura mă îndeamnă să vorbesc în continuare despre locații de nuntă în natură, nu puteam să nu amintesc de Domeniul Dâmbu Morii. O combinație între un hotel, un complex de săli de evenimente și o ieșire în natură, am fotografiat cu plăcere și în această locație.

Domeniul Dâmbu Morii dispune de patru săli de evenimente: Marabou – evenimente în aer liber lângă piscină (350 locuri), sala Treselle (250 locuri), restaurantul Dâmbu Morii (110 locuri) și sala Privo (50 locuri). Se pot de asemenea realiza ceremonii religioase sau civile în aer liber, cu altar special amenajat pe insula domeniului.

Puncte forte: 

  • locație cu mai multe săli și disponibilitate de cazare
  • piscină pentru relaxare înainte de nuntă și locuri de joacă pentru copii
  • stil clasic, accente elegante și un meniu tradițional delicios

Ce apreciază ochiul fotografului?

 • posibilitățile multiple de fotografiere, ambianța, unghiurile grozave și naturalețea locului și a felului în care o nuntă poate fi trăită de la pregătiri, la ultimul cântec.

Sper că aceste câteva imagini de dincolo de portofoliul fiecărui restaurant v-au ajutat să vă faceți o idee despre ce vreți, dacă nu cumva despre care îl veți alege. Vă stau la dispoziție oricând cu informații și sfaturi venite din experiența mea și recomandări legate de locurile prin care am fotografiat.

Așa cum, eu consider, o recomandare pentru un fotograf de nuntă este mai puternică dacă vine din testimoniale, așa este cred și în cazul locațiilor de nuntă. Iar ceea ce îți dorești poate să îți fie mai ușor recomandat de către cineva care a trecut deja prin toate locurile acestea. Spune-mi ce crezi și unde va fi nunta ta?


Andrei Dumitrache, autorul a o mie de cadre pentru același cuvânt: VOI

0740 031 086

office@andreidumitrache.ro