Gabi & Cristina – Nunta Brasov, Kronwell Ceremonies

Documentary Wedding Photographer

Gabi & Cristina

[RO] Am fotografiat un cuvânt: eleganță.

Le-am călcat pe umbre și am găsit peste tot petale. În alb și negru, unde alb e inocența unei flori într-un aranjament și negru e noaptea plină de îmbrățișări a jocului lor.

Cobora spre el despletită, ca un buchet de flori sălbatice pe care doar el știa cum să le adune laolaltă și să le țină în viață. Casa lor e o pistă de curse, de la inimă la inimă și câștigători sunt doar ei, pentru că și-au construit căminul cu boboci de trandafiri și lemn care îmbătrânește frumos.

Se aud, și în cadre, ecouri ale poveștilor lor: “Te aștept!” se scrie pe nuanțe de roșu și albastru și se liniștește atunci când ecoul își găsește jumătatea, în palete pastelate și cuminți, ca sentimentul de Acasă.

Pahare se ciocnesc, poate pentru ieri când încă se grăbeau degete ca să pregătească terenul sărbătorii, poate pentru azi când se grăbește doar timpul.

Aud răsete dar fotografiez familii, tinerețe sănătoasă în oameni care trăiesc cu inima în mânecă, nu cu ceasul la mână. Se hrănesc din zâmbete și boluri imense de culori, simplifică bucuria la două nuanțe și un cuvânt: Felicitări.

Iar el ajunge ghidat nu de petale, ci de zâmbetul ei, pentru că dincolo de buchetul strâns în mână, el îi dăruiește mai mult decât flori: amintiri care să înflorească în ea în fiecare moment.

Când cineva plânge, ea spune Râzi, când cineva râde, ea e detaliul care completează eleganța unei fericiri care nu are nevoie de culori stridente sau declarații strigate. Ca o ploaie de alb, ca un detaliu de cristal, povestea lor se spune în tresăriri de inimă auzite doar de ei.

Mi-au spus cine sunt când nu mă priveau deloc. I-am înțeles, deși niciun moment nu au încercat să se explice, când se jucau cu un petec de material.

O batistă, pasată ca o ștafetă, fluturată pe o grilă de start și transformată, la începutul LOR, într-o promisiune:
“Chiar dacă te-aș lăsa să cazi, ar fi pe petale de trandafiri albi și pe amintiri fericite. Dar mai bine stai aici, unde ești, pentru că ai prins rădăcini prea adânci în mine ca să știu cum să îți dau drumul.”

Pentru povestea lor nu ajunge un petec de hârtie, nu ajunge un buchet de flori, nu ajung două sute de oameni care le doresc fericire sau două sute de cai putere să îi aducă mai aproape unul de altul.

În modul acela complex, de care doar dragostea e în stare, pentru a spune toată istoria lor, ce a fost, este și va mai continua, ca un alb nemărginit și elegant în orice combinație, sunt de ajuns două cuvinte: EL și EA.

Am crezut că fotografiez un cuvânt. Dar ei mi-au spus o poveste.

Locatie: Hotel Kronwell, Brasov

Wedding Planner: Bow Tie Events

Videograf: Razvan Cosma Films

A thousand images for the same word, by AndreiDumitrache.ro

O poveste dupa imagini de Catalina in cuvinte 


 

Română