Costi & Georgiana – Nunta Brasov

Documentary Wedding Photographer

Costi & Georgiana, 03.09.2016

[RO] Am fotografiat un cuvânt: naturalețe.

Ascuns ca o umbră printre flori de câmp, i-am așteptat: ea, o zână încoronată cu flori sălbatice, dar caldă și prezentă, ca o adiere de toamnă, ce te cheamă înapoi acasă. Așa l-a chemat și pe el, un haiduc reîntors la vatră, desculț, cu dor și dragoste.

Povestea lor se putea striga, dar ei preferă să o șoptească, cu încredere și tandrețe, în lumea creată cumva doar pentru ei, din timpul în care s-au ținut în brațe și ridurile atâtor râsete împărțite la doi.

El o joacă, ea zboară ca un fluture diafan, iar săruturile vin și se văd ca reîntoarcerea la apă a unui om plecat în deșert, ca momentul în care inspiri mirosul de pâine caldă.

Sunt ba doi copii, ba doi titani, pentru că așa face o dragoste plină, ca doi oameni să fie suficienți să spună toate poveștile despre codrii veșnici ale lumii.

S-au întors cu flori în păr, flori în mâini și flori în suflete, și i-am urmat curios, ca pe un licur de izvor de munte, ca pe iluzia unei arome de turtă dulce.

Ei râd, iar în spatele râsului stă cântecul păsărilor din poieni, iar vuietul din jurul lor, zarva și agitația, trec peste ei ca voalul de ceață a unei dimineți într-o lume secretă.

Horele sunt jocuri de iele, dar cuminți și bune, urările sunt ca roua, dulci și binevenite, iar dacă greutatea coroanei de metal e prea mult, e pentru că degetele ei știu doar delicatețea florilor și a dragostei lui.

O poartă în brațe, des și strâns și posesiv, de parcă ar exista vre-un scenariu în care ea să plece, de parcă ar vrea, de parcă ar putea să nu se mai uite la el și să își spună Ce soartă, ce noroc? Eu am decis, eu l-am ales!

Și când ospățul e gata, când ei râd, tot râd, dar toți mesenii plâng că e gata, se retrag, pe poteci verzi, naturale și fără capăt, ca ei, ca dragostea lor.

Când credeam că nu mai sunt moduri noi în care lumina să îi atingă, sau zâmbete proaspete să îi descrie, el iar îi spunea ceva, atent și ghiduș, doar ei, și lumina exploda odată cu zâmbetele ei.

I-am privit în fiecare moment ca pe un câmp de flori sălbatice, de care nu vrei să te apropii prea mult și să devină mai puțin natural, dar de care nu poți sta departe.

Iar ei, cu o simplitate încărcată de sens, învățată poate de la timp, de la flori, vânt sau de la dragostea sinceră, m-au primit pe mine, și pe toți ceilalți martori, ca prieteni bineveniți la bucuria lor.

Am crezut că fotografiez un cuvânt. Dar ei mi-au spus o poveste.

Sesiune foto de logodna: Brasov

Locatie: Hanul Domnesc, Brasov

Sesiune foto dupa nunta: Palatul Brukenthal, Avrig

A thousand images for the same word, by AndreiDumitrache.ro

O poveste după imagini de Cătălina în cuvinte


 

Română