Alexandra & Razvan – Nunta Curtea de Arges

Documentary Wedding Photographer

Razvan & Alexandra, 28.08.2016

[RO] Am fotografiat un cuvânt: liniște.

Te aștepți ca stând alături de ei destul, să vezi că liniile paralele ale brațelor lor, unul încercuind pe celălalt, sunt singurele care nu se întrepătrund. Semnale subtile că restul lucrurilor dintre ei, spuse sau nu, se pierd, se diluează în apropierea dintre roșul unor buze și roșul a două inimi.

Lucruri care ar trebui să strige, să se elibereze în lumea din jur cu forța anilor de apropiere să te distanțeze, să devii un intrus și nicidecum parte dintr-o poveste care se spune șoptit și se trăiește domol în fiecare atingere.

Este loc, între degetele lui pe gâtul ei și umbra ei pe un perete, desenând o inimă, pentru un obiectiv care nu minte. Și surprinzi, mirat și tu de liniște și de zâmbete care nu se schimbă doar pentru că sunt privite, o promisiune: sunt aici pentru tine și știu că te găsesc mereu.

Crezi, deși obișnuit cu prezența lucrurilor nespuse, că nu le prinzi decât din noroc. Dar liniștile lor rămân în fiecare cadru, de la sărutul pe frunte la schimbarea poziției mâinilor prin care se simt și se țin aproape. Odată conduce el, spre o promisiune de fericire și ea îl crede. Iar alte ori conducea ea, cu inima purtată și la vedere, în mici detalii ce spun Uite, pentru tine sunt și înainte de toate sunt completă.

Crezi că lumea are culoare, e evident, dar mai evident decât oricând e când culoarea se insinuează, prin zâmbete și lacrimi, chiar și în cadrele alb negru. Albastrul ei cheamă albastrul lui și deși se cunosc parcă de când lumea încă se hotăra dacă să fie bună pentru ei, vin unul spre altul cu aceeași hotărâre de a fi Doi.

Te întrebi, după fiecare click al aparatului, dacă știai, înainte să apeși declansatorul, când în liniștea pregătirii, în ritualul făcut prima dată, dar parcă așteptat și repetat doar în doi, te întrebi când au avut timp să devină atât de buni la a trăi experiențe noi. Cu aceeași naturalețe și cu aceeași atenție la clipele care urmează, dar siguri că ceea ce vine e ceea ce așteaptă.

Emoțiile sunt ale celor din jur, ochi fericiți de prieteni și ochi plânși de mamă, așteptările, în inimi calde de amici puși pe șotii și inimi strânse de bătrâni ce își retrăiesc tinerețile, iar pentru ei sunt cuvintele, de la Ești superbă! la Da! și miile de promisiuni pe care și le fac în fiecare privire.

Pentru ei e doar o altă zi în care se iubesc, se așteaptă și își duc dorul, chiar dacă în alt decor și acum în alb dantelat.

Ca dansul magic al unor copii, ca sentimentul de bine al unei zile de sărbătoare, în care nu te grăbești să trăiești și doar o faci, ca libertatea de a alerga prin iarbă, cu părul în vânt, mereu spre o destinație în care crezi, așa au trăit ei orele ce mi-au rămas marcate în cadre.

Te aștepți să recunoști iubirea când o vezi și o auzi. Dar de fiecare dată, liniștea e cea care îți spune cel mai clar cine sunt cei ce o trăiesc. Iar ei sunt ei și dacă s-au regăsit după măștile colorate de veselie, după lacrimile sincere de emoție, după dansurile de fericire și strângerile de mână, atunci în aceeași liniște venită din siguranță își vor spune în continuare: Sunt aici!

Am crezut că fotografiez un cuvânt. Dar ei mi-au spus o poveste.

Sesiune foto de logodna: Brasov

Locatie: Capra Neagra, Curtea de Arges

Sesiune foto dupa nunta: Curtea de Arges

A thousand images for the same word, by AndreiDumitrache.ro

O poveste după imagini de Cătălina în cuvinte


Română