Dansul mirilor: singurele 5 sfaturi de care ai nevoie, pentru fotografiile perfecte

Imaginează-ți asta: Ritualurile dimineții au trecut, sunteți printre invitați și sala răsună de voci și muzică. Dar încă aveți emoții. De ce? Pentru că urmează un moment important pentru orice nuntă, dar mai ales pentru orice cuplu. Mai mult decât un moment artistic, este metafora pentru viața ce urmează, în care voi doi faceți pași împreună, pe o coregrafie știută doar de voi. 

Dansul mirilor: Partea de nuntă pe care o poți repeta de AZI

Înainte să ajungem la cele 5 sfaturi, să îți spun că am văzut sute de dansuri și am trecut prin partea de învățare, prin partea de fotografiere și mai ales, prin partea în care mirii mă întreabă de la prima întâlnire: Și la dans cum facem? Și aici am o veste bună: Dacă repeți ceva destul de mult, va deveni mult mai simplu! Așa că postez acest articol ca să vă ofer o idee pentru zilele în care încă suntem limitați de pandemie. Alegeți dansul și dansați chiar de azi, acasă. Repetați, amuzați-vă.  Iar când va veni ziua cea mare, nu doar că emoțiile vor fi de mii de ori mai mici, așa cum sunt când ai încredere în tine, dar după atâtea repetiții vei părea profesionist aproape.   

5 sfaturi de la un fotograf profesionist pentru fotografii perfecte cu dansul mirilor

 

    1.Alegeți o piesă care vă vorbește.    O dată pentru că știți versurile și asta vă ajută în 2 feluri: 

-Știți exact în ce moment al piesei vă aflați, și dacă aveți coregrafie, pe asta vă bazați, pasul și versul

-Limbajul corpului reflectă ce auziți și ce simțiți atunci, iar asta face fotografiile cele mai reușite. 

 

 

Și doi, pentru că dacă alegeți piesa preferată ea are o istorie, și vă poate ajuta la emoții, pentru că vă transportă momentan într-un alt moment, când nu sunt sute de ochi pe voi.   

2.Dacă vă doriți o coregrafie, trebuie să decideți 3 lucruri:   

 • Care va fi piesa pe care veți dansa și să o salvați exact în varianta dorită, ca să o aibă DJ-ul sau orchestra.
 • Să decideți dacă va fi moment funny sau clasic de dans.
 • nu încercați combinații de mii de pași la care constant trebuie să numeri sau ți-i amintești

Aici e un exemplu de dans al mirilor într-o coregrafie clasică.

Și în fotografii se vor vedea alegerile tale, pentru că, așa cum observi, pozițiile mâinilor sunt studiate, eleganța este vizibilă în aceste detalii pe care corpul uman în relaxare nu le are. 

Iar mai jos, o altă coregrafie, de data asta antrenantă și fun. Secretul la oricare dintre alegeri este să vă simțiți bine, deși emoții vor exista. 

3. O coregrafie nu înseamnă garantat un dans al mirilor perfect. Momentul acesta ține de voi, nu de piesă sau de dans. Nu e neapărat nevoie să aveți o coregrafie dacă nu vă simțiți în stare sau nu e genul vostru. Important e să fii tu, să fii degajat mereu și să vă spuneți, prin dans, cât vă iubiți. Aparatul și atmosfera vor face restul. Secretul, o să vă spun, este ca voi să păreți, chiar dacă în inimi și stomac nu sunteți, să păreți relaxați. Să nu aveți acea rigiditate și teamă de mișcare, pentru că se va vedea și în poze.  Deși, sunt variante de fotografii speciale chiar și când mirii sunt foarte emoționați, aici intervine experiența fotografului, care are la dispoziție sala, mediul, invitații, zeci de detalii care să vă pună în valoare. 

   

4.Dacă alegeți să aveți o coregrafie clasică, vă recomand să căutați cursuri de dans al mirilor cu un profesionist. În aceste dansuri clasice, ca valsul, sunt elemente pe care nu le poți imita de la Youtube și, mai important decât atât, un profesionist va știi 3 lucruri importante pentru un dans al mirilor reușit: – dacă vrei un stil anume va știi ce piesă să îți recomande,  – dacă vrei o piesă anume,  va știi ce stil vi se potrivește. Nu se poate valsa pe orice muzică.  – să lăsați un profesionist să decidă cât de complexă poate să fie coregrafia pentru nivelul vostru și ce vă pune în evidență este crucial, pentru relaxarea voastră.

       

Ideea este ca orice alegi, să te pună în valoare. Ceva prea greu vă predispune la greșeli, și momentul acesta este oricum foarte plin de emoții, ca să mai aibă nevoie de altele. Oricum, acel moment de final, când aplauzele se aud, este ca un start de nuntă pentru miri, care se pot, în final, relaxa. 

   

 1. Atenție la câteva detalii ce nu țin de skill-urile voastre, de piesă sau de coregraf:

rochia și ce mișcări îți permite să faci – motiv pentru care vă recomand repetiții cu cel puțin crinolina îmbrăcată, dacă nu cu toată rochia. 

pantofii mirelui și miresei, și cât te lasă să aluneci – și aici poți decide dacă ai nevoie de schimburi sau nu.

podeaua de pe ringul de dans, pe care e important să faci cel puțin o repetiție, în pantofii potriviți.    Bonus tip: Să știe și fotograful coregrafia, măcar în mare. Asta ca să știe la ce să se aștepte, de exemplu că urmează o ridicare, sau un salt și mai ales, dacă momentul are artificii, baloane sau fum. ***Înainte de cel mai MARE SECRET ce GARANTEAZĂ un DANSUL MIRILOR PERFECT, mai jos o listă cu piesele cele mai utilizate pentru dansul  mirilor, ca să vă orientați spre ce vreți. ***    

Top 5 piese din ultimii ani pentru dansul mirilor

    The Black Tux site important pentru miri din UK, a făcut un chestionar printre 900 de cupluri, ca să afle alegerile lor pentru melodia de dansul mirilor.  O să recunoști cu siguranță și tu piesele, dar le poți urmări pe Youtube din nou, poate vă inspiră: 

Alese de Millennials

 1. „All of Me,”  John Legend
 2. „I Don’t Want to Miss a Thing,”  Aerosmith
 3. „Amazed,”  Lonestar

Alese de Generația X

 1. „Unchained Melody,” The Righteous Brothers
 2. „At Last,” Etta James
 3. „I Don’t Want to Miss a Thing,” Aerosmith

Alese de Baby Boomers

 1. „Unchained Melody,” The Righteous Brothers
 2. „The Way You Look Tonight,” Frank Sinatra
 3. „At Last,” Etta James

Iar Spotify a dezvăluit o listă cu cele mai alese piese în 2019. Desigur,  Ed Sheeran și  ‘Thinking Out Loud’ apare, urmat de Etta James’ ‘At Last’ și Ray LaMontagne’s ‘You Are the Best Thing’. Youtube este plin de videos cu dansul mirilor, așa că poți începe să exersezi și să replici unele dintre cele mai apreciate video. Sau poți lua cursuri online. Ce e clar este cp îl puteți exersa până atunci, acasă ca distracție, chiar și la sesiunea de fotografii înainte de nuntă, în peisajul dorit, pe creștet de munte… Sau în mijloc de oraș.  Să fotografiezi dansul mirilor este o responsabilitate imensă. Ca amintirile să rămână perfecte, trebuie, ca fotograf, să am orientare în spațiu, idee despre ce spune piesa și ce transmit mirii. Asta pe lângă partea tehnică, ce trebuie să fie impecabilă, chiar dacă mirii se rotesc, intervin balonașe sau gheață carbonică etc.      Sper acest articol cu ceea ce văd eu, ca fotograf, dincolo de obiectiv, vă va ajuta.  Acum, ce am promis: cel mai MARE SECRET ce GARANTEAZĂ un DANSUL MIRILOR PERFECT: Orice s-ar întâmpla, NU VĂ OPRIȚI. Da, acesta este secretul. Dacă aveți o coregrafie, dacă nu aveți, dacă ați greșit un pas, dacă ați inversat ceva, dacă nu știți ce urmează…NU VĂ OPRIȚI. Fiți atent doar unul la altul și ajutați-vă, pentru că de fapt secretul din spatele secretului este că DOAR VOI ȘTIȚI CE DANSAȚI. Restul invitaților văd doar ce faceți, iar dacă nu faceți o serie de pași care era stabilită, dar treceți peste fără să vă opriți, va părea parte din dans. Invitații sunt acolo să vă admire, nu să vă dea notă la coregrafie.  Mult succes și distracție plăcută la repetiții în carantină, dacă mai stăm, sau în seri când aveți nevoie de ceva de făcut în doi.     

Aici găsești oferta mea de fotografie de nuntă, pentru un dans al mirilor care va rămâne mereu în mișcare, ca o poveste.

Te-ar mai putea interesa:

Andrei Dumitrache, autorul a o mie de cadre pentru același cuvânt: VOI

0740 031 086

office@andreidumitrache.ro