Dragos & Rebeca – Nunta Timisu de Jos, Castel Events

Fotografie De Nunta

Dragos & Rebeca, 24.09.2016

[RO] Am fotografiat un cuvânt: acasă.

Urmele lăsate de pașii lor până acasă sunt bătute și lungi, lungi în sute de kilometri. Dar acasă e un sentiment care te cuprinde și te face să te întorci, de oricând și oriunde, doar pentru un moment, ca să te reîncarci.

Uneori sentimentul e ca acela de uimire când privești culori, alteori seamănă cu liniștea dată de o pisică ce îți toarce în brațe. Acasă se simte ca o rotire copilărească, pe străzi pavate, în lumină caldă de apus. Sau așa mi-au transmis ei, prin zâmbete și privirile de oameni fericiți, liniștiți și în largul lor.

Sergiu Nicolaescu spunea că Pasiunea este mai puternică decât viaţa. Iar în praguri de ușă ce le sunt străine, dar îi primesc ca într-un cămin, în nuanțe de albastru, portocaliu și calm, ei transformă, prin pasiunea lor, locurile în care se iubesc, în acasă.

Aleea căminului lor, Brașovul, e verde și lungă cât o plimbare în care se fac confesiuni și promisiuni. E presărată cu galben de frunze în toamnă, cu roșu de flori în vară și cu pași ce numără clipele în care se simt tot mai la locul lor.

Acasă pentru ei e o plapumă de vise, e un jurnal de călătorie, e un locușor în care primesc invitați ca într-o nouă lume. Se privesc unul pe altul prin uși mereu deshise, prin oglinzi neacoperite și lasă prin jocuri sunet de viață, râsete și zgomot de pași.

Ne-au invitat pe toți într-o lumină de sărbătoare, ca să surprind sentimentul de a fi în mijlocul unei familii, când părintele se bucură pentru tine și cei din jur se bucură cu tine și orașul se bucură că ești aici și lumina e făcută să facă trandafirii mai roșii, buzele mai roșii, inimile mai roșii.

Casa lor e un loc pe care mai întâi îl visează și îl decorează, și abia apoi îi trec pragul. Parte din ea e dragostea dulce, ramele cu fotografii din viitor, candelabrale care radiază ca niște idei bine conturate. Când dansează, par că dansează acasă la ei, când petrec, par că petrec o zi în familie.

Tinerețea se aude în muzica tocurilor de lovesc podeaua, dansând, fericirea se simte în apăsarea mâinilor ei pe spatele lui când se îmbrățișează, speranțele și dorințele se aud în alb negru, clar și definit, când închid ochii și își spun că viitorul arată bine.

Mi-au deschis ușa și au văzut un străin, dar m-au primit alături ca pe un prieten și fiecare cadru m-a adus mai aproape de familia lor. Formată din două suflete și mii de planuri nespuse, au ajuns la ea după ce au mers mii de pași și și-au promis două cuvinte.

În liniștea căminului lor, care încă nu este o casă, au șoptit încurajări pe frunte și promisiuni prin brațe și au dansat și au crezut și ce a rămas nu este amintirea unei zile, este dovada unui început.
Am crezut că fotografiez un cuvânt. Dar ei mi-au spus o poveste.

Locatie: Castel Events Center, Timisu de jos

Sesiune foto de logodna: Brasov

Sesiune foto dupa nunta: Muzeul de Civilizatie Astra, Sibiu

A thousand images for the same word, by AndreiDumitrache.ro

O poveste după imagini de Cătălina în cuvinte 


 

Română