Albume foto de nuntă: greșeli și inspirație!

Nunta este o ocazie unică. Dar și atât de grăbită, încât până se usucă lacrimile de fericire, ai uitat ce purta mama de dimineață.

Trecut deja prin experiența aceasta, știu cât de concentrat va fi mirele pe detalii : ) De fapt, realitatea este că recunosc, cu rușine, că nu mai țin minte ce purta prietenul meu cel mai bun sau dacă se vede pe fața lui cum se gândea că el urmează.

La fel și soția mea, îmi spune că oricât de femeie ai fi, în ziua nunții nimic altceva decât propria trăire nu te va face să plângi.

Și atunci, ce facem? Ne amintim doar fragmente și povestim la fiecare nouă întâlnire cu părinții, familia sau prietenii alte noi detalii? Sau alegem o altă soluție?

Sunt câteva detalii de care trebuie să ții cont înainte să răsfoiești sau să dăruiești albume foto de nuntă

Pentru că da, aceasta este soluția unor seri în care, plin de dragoste și de oboseala plăcută a unei zile cu parfum de melancolie, încerci să îți aduci aminte de ceea ce a fost o zi atât de importantă. Tu, arătând incredibil, dar atât de altfel decât te vedeai în oglindă. Și, acolo unde memoria poate juca feste sau emoțiile pot aduce lipsuri de memorie, intervin albumele foto de nuntă și poveștile spuse despre tine, despre iubirea voastră. Despre ridurile de fericire ale tatălui, despre fericirea împărtășită a prietenilor, despre puritatea copiilor prezenți și despre alte mii de detalii pe care altfel le poți pierde în ani, în calculatoare, în sertare sau în timeline.

  • O să regreți dacă nu investești în amintiri. De ce?

a. Pentru voi – Pentru că atunci când euforia va trece, va rămâne un spațiu gol care se va umple cu ani, noi riduri, noi povești și aventuri în doi. Și veți începe să numărați, voi doi, aniversările anuale de la acea zi. Și crede-mă, nimic nu se compară cu a-i spune soției tale că este la fel de frumoasă ca atunci, chiar dacă acel atunci, ziua nunții, este acum 5 ani și tot ce a mai rămas cu voi de la acel moment este verigheta și dovada, albumul de nuntă, iar ea în alb sau în tricou șifonat, tu ești la fel de convins că ești cu jumătatea ta perfectă.  Iar un album pentru tine nu face decât să te facă să plângi. : ) Glumesc. De fapt, nu glumesc și recunosc din nou că am trecut și eu prin experiența de a-mi vedea soția cum mă privește, în timp ce eu priveam în altă parte și să mă prefac că mi-a intrat praf în ochi stând pe canapea, în casă, deasupra albumului de nuntă nou sosit.

album nunta pagina compusab. Pentru familie  – Pentru că atunci când tu te priveai ca mireasă, în oglindă, mama ta te privea cu mai multă dragoste decât e fizic posibil să simtă o ființă. Iar fotograful de nuntă va surprinde aceste detalii din ziua nunții. Și când vei sta alături de ei, să depănați amintiri, un album de nuntă cu pagini fine va fi cel mai de preț cadou pe care îl puteți duce ca să le spuneți Mulțumim că ați fost alături de noi. Și îți garantez că va fi bunul lor cel mai de preț, motiv de povești și de amintiri, în clipele când voi nu sunteți acolo. Așadar, putem împreună să creem o aranjare specială a poveștii voastre într-un album special pentru părinții sau nașii voștri.

c. Pentru gașcă – Pentru că, așa cum ziceam, albumele te fac să plângi. Dar și să râzi. Să poți scoate albumul de nuntă special creat pentru a arăta momentele hazlii și să îl folosești, în caz de nevoie, ca probă de șantaj pentru prietenul care a avut inspirata idee să îți îmbrace câinele sau pisica. Sau ca să le arăți, peste 5 ani, pe acest album, cum că există dovada incontestabilă că erau singuri feciori atunci, dar că mai bine le stă ca oameni serioși, acum. : )

wedding photo dog

 

Greșeli în realizarea unui album foto de nuntă

  1. Amânarea comenzii – așa cum nu recomand nici în cazul plecării în luna de miere: nu amâna. Pentru că viața își va relua cursul și bula de perfect și bine în care v-ați aflat pregătind și trăind această ocazie se va sparge. Înainte să uitați, poate chiar de la contractarea pachetului foto de nuntă, adăugați și albumul vostru, pe cel al părinților și nașilor sau prietenilor în pachet. Nu doar că asta vă va aduce un pachet nuntă avantajos ca preț,  ci va ajuta fotograful să gândească povestea în imagini, pentru ca apoi albumul să conțină acele detalii de care vă va face plăcere sau veți fi uimit să le vedeți și revedeți ca parte a istoriei voastre.

album nunta detalii mireasa

2. Să nu spuneți fotografului pentru cine este albumul  – Dacă ați decis pentru cine va fi albumul, atunci fotografiile din interior trebuie să spună o poveste relevantă pentru cel ce privește. De exemplu, dacă albumul este pentru voi, voi alege câte o fotografie din fiecare categorie: portrete, detalii, locații, familie, prieteni. Dacă faceți albume drept cadou pentru părinți, atunci voi include ceea ce credeți că i-ar mișca: voi în costume, voi la biserică, voi toți. Iar pentru prieteni, așa cum spuneam mai sus, mai mult decât o fotografie în timeline, un album poate să îi inspire, pentru ca la rândul lor să vă copieze sau să își aducă aminte de detaliile pe care le-ați pregătit pentru ei.

card multumire album foto

3. Albumele nu sunt cheltuieli suplimentare – Pentru cei care nu au cuvinte măiestre pentru a povesti, sunt suporturi de poveste, pe care pot arăta ceea ce nu pot spune. Pentru cei care nu obișnuiesc să își arate mereu afecțiunea, sunt remindere, pentru fiecare dintre noi care îmbătrânește, sunt opriri ale timpului la o zi când am arătat cel mai bine.

 Sfaturi pentru realizarea unui album foto de nuntă

a. Pe acest site de nunți extrem de celebru poți vedea 10 sfaturi pentru alegerea fotografiilor perfecte pentru un album de vis.

b. Recomandarea mea este să consultați cel puțin un album realizat de fotograful de nuntă. Și albumul să nu fie unul realizat special pentru portofoliu, cu cupluri diverse. Solicitați un album realizat efectiv pentru un cuplu și nunta lor. Nu trebuie să vedeți nunta în sine, ci să realizați care este stilul de compoziție al fotografului.

c. Ascultați și părerea celui din spatele obiectivului. Uneori vă poate include fotografii premiate în album. Pentru că dacă ochiul vostru caută frumusețea în sentiment, ochiul său va descoperi o fotografie ce are potențial de premiu. Aveți încredere. De exemplu, puteți să răsfoiți publicații ca 100 Fotografii Nuntă pentru a vedea care sunt trendurile anului și fotografii premiați. Și da, anul acesta și una dintre fotografiile mele a fost selectată pentru această prestigioasă publicație anuală.

d. Alegeți tonul și păstrați-l inclusiv în material. Dacă vă decideți la a vă exprima alb negru, atunci o copertă contrastantă, de velur roșu, poate să facă din albumul de nuntă o apariție de efect. Dacă nunta a avut o nuanță, o puteți păstra în albume. Deoarece lucrez cu o prestigioasă companie dedicată acestui sector, pot oferi posibilități nelimitate, despre care poți citi aici. De asemenea, poți solicita oferta pentru ele și poți vedea exemple de aranjamente de culoare, materiale și tip de prezentare.

album si pachete de nunta

Sper ca toate acestea să vă ajute la luarea unei decizii și selectarea unui pachet foto de nuntă ce include un album foto. Pentru că de fapt, incluzând un album, asigurați nemurirea poveștii. Eu pot realiza montajele perfecte, ca voi să retrăiți, la alegere, oricând, povestea voastră!

 


Andrei Dumitrache, autorul a o mie de cadre pentru același cuvânt: VOI

0740 031 086

office@andreidumitrache.ro