Fotografii de nuntă cu membrii inediți și elementele ce fac deliciul poveștii: copii și animale de companie

Salutare iubitori de naturalețe.  Acest blog se adresează vouă, și mai ales celor ce au familii extinse. Fie prin copii, dar mai ales prin patrupezi ce vă aduc zâmbete.  Vreți să știți cum se poate include animalul de companie în pozele de nuntă?  Vreți să știți de ce este obligatoriu să aveți măcar o poză amuzantă cu un copil la nunta voastră? Azi scriu despre cât de simplu sau complicat este să fotografiezi aceste elemente.   

Animale și copii: naturalețea și spontaneitatea din amintiri de nuntă inedite

În special cei care au în familie un membru ce este mereu spontan și natural trebuie să știe ce greu e să țină pasul cu ei. Dar fotografii? Noi urmărim acele momente speciale pentru că merită. 

Ce trebuie să știi atunci când pentru nunta ta alegi un fotograf? Trebuie să știi dacă el știe cum să fotografieze elementele ce fac parte din familia ta din viața de zi cu zi. Elemente imprevizibile, drăguțe, dar pline de  cerere de atenție și totuși să facă asta spontan, rapid și fără să însceneze poze, ca în continuare povestea să fie despre voi.

Care e ultima amintire pe care o ai legată de o nuntă? Ce poză ți-a rămas în minte? A fost mireasa, a fost mirele, a fost locația sau a fost zâmbetul acela de mamă mândră de fiica sa?  Ei bine, acele fotografii contează pentru familie, pe când pentru grupul extins de prieteni, pentru juriile de la diferite concursuri de fotografie și pentru restul privitorilor, imaginile care au impact sunt cele inedite. 

  

Poza aceea drăguță cu un animal implicat în poveste sau inocența copiilor care asistă prin joc la ceva ce încă nu înțeleg.  Fotografii de nuntă din prima discuție află dacă pe lângă cuplul ce este vedetă în ziua aceea urmăresc momente care se leagă cumva de sentimentele acelei zile: familie, viitor, dragoste în forma ei drăgălașă. Cele mai îndrăgite elemente în fotografiile de nuntă sunt naturalețea și spontaneitatea iar aceste lucruri le găsești de cele mai multe ori mai ales în fotografia documentară la animale și la copii. De aceea vezi atât de multe fotografii premiate care au ca subiect aceste două elemente.

Ce trebuie să știi despre implicarea animalelor în povestea voastră:

  • Fotograful trebuie să știe de la început cum și dacă vă doriți ca animăluțul să apară în pozele de nuntă.
  • Voi trebuie ca pentru ziua nunții să nu uitați să realizați toaleta animalului, de la unghiile care nu trebuie să agațe rochia, la mâncarea pregătită deja, ca animalul să nu fie uitat, să sufere sau să fie irascibil.
  • Să desemnați pe cineva care să aibă în grijă animalul și la care acesta să răspundă bine.
  • Să dați fotografului câteva bucățele din deliciile speciale pe care le rezervați pentru animal. 
  • Să decideți din timp dacă animalul va avea o costumație specială și să îl obișnuiți cu ea.  

Nu este simplu să fotografiezi animale, așa cum nu este ușor să fotografiezi copii. Dar dacă este o fotografie ce are ca subiect central un copil care se minunează de ceea ce se întâmplă în jurul lui, sau care se joacă în lumea lui, merită osteneala și mai ales instruirea de a fi atent și avea atenție distributivă.  Este un lucru obligatoriu în fotografia documentară.  Dar mai ales ce este un lucru obligatoriu dacă vrei să faci paralele între frumusețea acestui început și viață nouă pe care fiecare copil sau animalul vostru o aduce. Mai jos sunt câteva fotografii adorate de cuplul care le-a primit, tocmai pentru că aceste două elemente și altele amuzante în fotografiile de nuntă le-a completat povestea, așa cum le completează familia. 

Care sunt riscurile includerii unui animal de companie în pozele de nuntă? 

Tu poți risca să devii prea atent la unde este și ce face animalul.  Acesta poate să devină stresat de agitația din jur.  Se pot întâmpla accidente.  Dar… Riscurile unui eveniment în care nu sunt implicate deloc aceste elemente amuzante sunt fotografii clasice. Care sunt perfecte și da, o posibilitate. Dar perspectiva va fi una singură, elementul de surpriză va lipsi, și cumva, parte din voi, din poveste și acea privire spre un trecut când erați copii, naivi și la un viitor când copiii poate vor deveni parte din familia voastră.   

Dacă voi doi veți spune DA, și aveți un al treilea sau al patrulea membru în familie, copil sau animal de companie spre care se răsfrânge dragostea voastră, atunci fotografiile de nuntă trebuie să spună povestea completă. Cu ochi profesionist, cu zâmbet pe față și siguranța că mulți oameni vor zâmbi privind fotografiile, sper să vă ajute acest articol, cele câteva sfaturi și să fiți convinși că dacă v-ați întrebat vreodată: Să aducem animalul de companie la nuntă, în povestea noastră și în inima tuturor – atunci răspunsul pe care ți-l recomand este DA!   

Despre copii nici că se poate discuta, fie că sunt ai voștri, frați, nepoței sau copii din asistență.  Nu cred în superstiții, dar cred că zâmbetele copiilor aduc noroc și fericirea lor pură, curiozitatea constantă și spiritul neobosit vă va contagia și pe voi.  Sper că lectura asta de câteva minute v-a făcut o idee despre ce vreți și cum poate arăta povestea voastră.  Aici găsești oferta mea pentru cele 3 pachete unde pot participa și animale 

Și dacă încă nu ești convinsă, vezi și citește Poveștile mele.

Curând, sper să vă regăsesc și povestea voastră printre ele. Acum știi și de ce meriți aceste clipe speciale și cum vă ajută.

Te-ar mai putea interesa:

Andrei Dumitrache, autorul a o mie de cadre pentru același cuvânt: VOI

0740 031 086

office@andreidumitrache.ro